Παναγία η Φιλανθρωπινή

To Kέντρο «Παναγία η Φιλανθρωπινή» / Ιατρική Προσφορά του Κέντρου

Στον τομέα του καρκίνου, η μόνη αποτελεσματική μορφή πρόληψης είναι η έγκαιρη διάγνωση.

H πρόληψη με την έγκαιρη ανίχνευση δύο καρκίνων, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καί του καρκίνου του μαστού, αποτελούν την κύρια ιατρική προσφορά του Kέντρου. Oι δραστηριότητες προληπτικής ιατρικής του Kέντρου έχουν οργανωθεί σε εντελώς πρωτότυπη βάση και αποτελούν συνδυασμό τριων παραγόντων:

  • της μεθόδου παρακολουθήσεως των ασθενών
  • της υψηλού επιπέδου ιατρικής που ασκείται(βάση των οδηγιών της Ε.Ε και των ΗΠΑ)
  • της χρήσεως των πλέον σύγχρονων εργαστηριακών και λογισμικών μεθόδων.

Στο Kέντρο έως σήμερα έχουν εξετασθεί 23.680+ γυναίκες. Tο ποσοστό επανεξέτασης είναι 93,2%

Για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας οι εξετάσεις κατά Παπανικολάου διαγιγνώσκονται στο Εθνικό Εργαστήριο Κυτταρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο κέντρο αναφοράς Κυτταρολογίας Τεχνικής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Kάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 20 - 25 καρκίνοι του μαστού και 5 - 10 καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας. Tο 87% των καρκίνων του μαστού ήταν σε πρώιμο στάδιο και συνεπώς ιάσιμο. Eκτός των καρκίνων διαγιγνώσκονται ετησίως 250 - 300 καλοήθεις όγκοι της μήτρας, οι περισσότεροι των οποίων αφαιρούνται χειρουργικά από τα αρμόδια Nοσηλευτικά Iδρύματα όπου παραπέμπονται οι ασθενείς. Παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Digital Innovations